Червона квасоля – це багате джерело клітковини. Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) рекомендує щодня вживати 20-40 г. клітковини, а в 100 г. сухої червоної квасолі міститься 25 г. цього складника. Клітковина дає відчуття ситості, захищає від утворення пухлин, стабілізує рівень цукру у крові й сприяє виведенню токсинів з організму. Вона надає енергію, яку організм використовує поступово – ці калорії не призводять до повноти. Червона квасоля допоможе нам заспокоїти нерви. Відбувається так завдяки великому вмісту вітаміну В6, що відповідає, зокрема, за імунну систему, стан шкіри й роботу нервової системи.
Пам'ятайте: перед приготуванням суху квасолю слід замочити. Тоді прискорюється процес приготування, а також вона очищається від речовин, які викликають проблеми з травленням.