Житнє борошно Добробут

Житнє борошно – містить білки, жири, вуглеводи, клітковину, вітаміни Е, В, мінеральні речовини, багате харчовими волокнами, у зв'язку з чим його добре застосовувати для очищення організму, при ожирінні чи цукровому діабеті. Житній хліб здавна вважався основою харчування української кухні. У багатьох країнах світу хліб з житнього борошна вважається дієтичним продуктом. Житнє борошно вважається борошном з цілющими властивостями, так як при грубому помелі зберігаються всі корисні речовини цільного зерна. Підходить як для класичного так і для заварного хліба. Завдяки великій кількості клітковини, житнє борошно незамінне для травної системи. Нормалізує рівень холестерину в крові, сприяє профілактиці атеросклерозу. Житнє борошно містить кальцій і фосфор, його вживання корисне для зміцнення кісткової тканини і хрящів, нігтьової пластини, зубів. Залізо допомагає поліпшити функцію кровотворення в організмі, допомагає у профілактиці анемії. Калій сприяє підтримці роботи серцево-судинної системи, відповідає за передачу нервових імпульсів. Тіамін в поєднанні з іншими мінералами важливий для хорошої роботи нервової системи, допомагає зняти стрес і тривожний стан. До складу житнього борошна входить більша кількість білків, що містять незамінні амінокислоти, ніж у пшеничному борошні. Житнє борошно не утворює клейковину, тому використовується в основному в складі сумішей з пшеничним борошном. Борошно житнє обдирне ТМ «Добробут» розфасоване в паперові пакети масою 2 кг.